Livrare și Retur gratis de la 250lei.

Când bijuteriile îți devin armură

Publicat la data de 06 July 2017

În ultima perioadă de incertitudine politică și de amenințare crescândă la adresa egalității între sexe, Pamela Love a primit mai multe comenzi pentru colecția ei de bijuterii Dagger Jewelry (bijuterii pumnal) decât oricând în cei zece ani de la lansare. Și pentru doamna Love, e clar de unde a apărut această cerere bruscă pentru bijuteriile ei.

"Bijuteriile, accesorii intime, au fost dintotdeauna asociate cu protecția spirituală, emoțională chiar și fizică. Și hainele pot fi o formă de armură, dar bijuteriile sunt mult mai personale" spune Hannah Martin, un designer de bijuterii din Londra. "Le porți pe piele astfel că îți conferă direct mai multă forță, decat spre exemplu un sacou."

Marion Fasel, un istoric în bijuterii și fondator al revistei online despre bijuterii Adventurinul din New York, este de acord: "este o istorie ce se întinde de la începutul lumii, prin diferite culturi, de la mărgele de rugăciune și amulete și așa mai departe".

În vremuri în care multe persoane consideră că egalitatea în drepturi între sexe este amenințată, designerii și experții spun că nu este de mirare că femeile apelează la bijuterii pentru un sentiment de siguranță și pentru a-și exprima personalitatea. "Femeile reacționează la situația actuală într-un mod practic, fie prin participarea la Marșul Femeilor, fie prin folosirea designului ca un mod de expresie.", a spus Rebeca Arnold, un istoric al bijuteriilor de la institutul londonez Courtlaud Institute of Art.

Bijuteriile armură au făcut parte din colecția de bijuterii a lui Lynn Ban încă de la debutul acesteia în 2011. Doamna Ban, care s-a născut în Singapore, dar lucrează în New York, a spus că a fost impulsionată să meargă cu un pas mai departe atunci când a fost angajată să creeze bijuteriile pe care Rihanna urma să le poarte într-o ședință foto pentru revista W în luna Septembrie a anului trecut.

I s-a spus să își imagineze că Rihanna este singura femeie rămasă în viață într-o lume postapocaliptică. Doamna Ban a creat un inel armură cu design complicat care se întinde pe deget și se termină cu un vârf ascuțit în formă de gheară. ”Continuă tema semnătură a colecției mele de bijuterii armură, dar e chiar mai protectiv”, a spus ea. ”Este precum o armă”.

Nu este o coincidență că piesa, care se vinde cu 2.800 până la 3.500 dolari la Dover Street Market în New York, a fost creată într-o perioadă cu schimbări politice. "Revoluțiile si protestele sociale au amplificat mereu spiritul creator", a spus doamna Ban. "Doar uitați-vă la anii 1960."

Citește mai multe articole

0 comentarii

Comentariu

Toate comentariile sunt verificate înaintea postării

.

Caută în magazinul nostru