Livrare și Retur gratis de la 250lei.

Crezi că știi ce culoare are un safir?

Publicat la data de 27 July 2017

Safire curcubeu

În mod tradițional, corindonul, cunoscut mai bine sub numele de safir, este prezentat ca fiind o piatră de culoare albastru profund. Și totuși, albastru este doar una dintre multitudinea de nuanțe în care se găsește această piatră fascinantă. Haideți să trecem în revistă împreună principalele culori în care se găsește această nestemată, despre care mineralogii ne spun că are a doua cea mai mare duritate după diamant.

 

Safir albastru

Safir albastru

Albastrul este cea mai populară culoare și semnifică loialitatea, forța și adevărul. Safirele se găsesc în nuanțe variate de albastru, de la nuanțe dechise precum un cer senin până la culori închise apropiate de negru.

 

Safir roz

 Safir roz

Safirele roz se găsesc într-o gamă variată de nuanțe: de la roz pal până la magenta intens și liliachiu. Popularitatea acestei varietăți este în creștere căci mulți aleg aceste pietre pentru inelele lor de logodnă.

 

Safir galben

Safir galben

Datorită asemănării lor puternice cu diamantele galbene și pentru că unele persoane faimoase s-au afișat cu ele, safirele galbene sunt foarte trendy la momentul actual. Culoarea lor este dată de rezidurile de fier pe care le conțin.

 

Safir verde

Safir verde

Safirul verde este extrem de rar și practic necunoscut publicului deși este mult mai luminos decât smaraldul și mai rezistent și dur decât turmalina și peridotul.

 

Safir padparadscha

Safir somon

Padparadscha este cuvântul singalez (n.r. limbă vorbită în Sri Lanka) pentru ”bobocul lotusului acvatic” care are o culoare exceptională de roz somon, o nuantă între roz și oranj. Această varietate este mai puțin cunoscută de publicul larg, dar foarte apreciată de cunoscători.

Safir somon

Există și corindoane (safire) roșii, dar acestea poartă denumirea de rubine.

Sursă imagini: The Sapphire Company  

SalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalvează

Citește mai multe articole

0 comentarii

Comentariu

Toate comentariile sunt verificate înaintea postării

.

Caută în magazinul nostru