Livrare și Retur gratis de la 250lei.

Cum porți corect bijuteriile

Publicat la data de 17 November 2016

Află cum să porți corect bijuteriile din articolul dedicat de pe blogul House of Treasure.

O ținută fără bijuterii, oricât de bine alese ar fi piesele vestimentare, pare neterminată. Unei ținute fără bijuterii pare că-i lipsește sarea și piperul și amprenta personală a purtătoarei.

Până aici totul e clar, bijuteriile sunt întradevăr importante, dar cum știm să alegem piesele care ni se potrivesc și cum le purtăm corect? Trebuie doar să ținem cont de regulile simple de mai jos și vom avea cu siguranță o apariție demnă de admirația tuturor din jur.

În primul rând trebuie să ținem cont de personalitatea noastră. Dacă ești o persoană introvertită, discretă sau minimalistă, lasă-te inspirată de stilul si vorbele lui Audrey Hepburn, "Inainte de a iesi din casa, dă jos un accesoriu". Dacă ești opusul, adică îți place să ieși în evidență, ai o personalitate dramatică și extrovertită, cu siguranță muza ta stilistică trebuie să fie Iris Apfel care te va sfătui să adaugi cât mai multe accesorii.

Momentul zilei

Ca și hainele, și bijuteriile se aleg în funcție de momentul zilei în care le purtăm. Pentru dimineață și zi, sunt recomandate bijuteriile simple, casual, iar pentru seară și noapte, bijuteriile sofisticate și extravagante. La birou este recomandat să nu purtăm foarte multe bijuterii. Verigheta, un ceas clasic, o pereche de cercei sau un colier discret sunt suficiente pentru mediul office.

Află cum să porți corect bijuteriile din articolul dedicat de pe blogul House of Treasure.

Doar două zone de interes

E important să alegi doar două zone asupra cărora vrei să atragi atenția, zone aflate la distanță. Spre exemplu, poți purta o pereche de cercei mari și un inel voluminos sau mai multe brățări supradimensionate, zonele de interes fiind urechile și degetele, respectiv urechile și încheietura. Nu combina însă, cerceii mari cu un colier statement căci vei obține un look încărcat. Pe scurt, ai de ales între zona capului și a gâtului; zona gâtului și a taliei; zona taliei (sau a gâtului) și a încheieturilor; zona încheieturilor și a degetelor/ mâinii.

Află cum să porți corect bijuteriile din articolul dedicat de pe blogul House of Treasure.

Mixed metals

Pe vremuri, trebuia să porți un singur tip de metal într-o ținută. Astăzi, reguli de genul nu mai sunt actuale și suntem încurajate să fim cât mai creative și să amestecăm tipurile de metale într-o ținută dacă asta simțim.

Totuși trebuie să combinăm metalele cu cap și bun gust, astfel că vom combina, de exemplu, bijuteriile din aur patinat cu bijuterii din argint patinat sau învechit, nu cu argint strălucitor, lucios. De asemenea trebuie să folosim bijuterii din metale diferite în proporții inegale, să zicem o treime bijuterii platină și două treimi bijuterii din aur. În final e important ca toate bijuteriile să fie create în același stil (clasic, boho chic, minimalist, rock), chiar dacă metalele diferă.

Ține cont de forma corpului tău

E obligatoriu să alegi bijuteriile în funcție de proporțile tale. Dacă ești o persoană solidă, nu alege bijuterii foarte discrete pentru că au sanșe mari să treacă neobservate. Dacă din contră, ai o constituție silfidă, atunci încheieturile tale subțiri ar putea părea zdrobite de un set de brățări supradimensionate.

Află cum să porți corect bijuteriile din articolul dedicat de pe blogul House of Treasure.

În mare acestea sunt regulile de bună purtare a bijuteriilor. Mai departe, depinde doar de imaginația și creativitatea ta. Viața e prea scurtă ca să porți ținute banale așa că nu te teme să încerci diferite materiale și stiluri când vine vorba de bijuterii.

Articol scris de Bianca. Vizitează-mi blogul dând click aici.

 

ASalveazăSalvează

SalveazăSalveazăSalveazăSalveazăSalvează

Citește mai multe articole

0 comentarii

Comentariu

Toate comentariile sunt verificate înaintea postării

.

Caută în magazinul nostru