Livrare și Retur gratis de la 250lei.

Smaraldul de legendă își caută proprietar

Publicat la data de 29 June 2017

   În lumea caselor de licitație, puține lucruri sunt mai fascinante decât drumul unei nestemate prin mâna celor bogați și puternici. Smaraldul Stotesbury, care va fi scos la licitație de casa newyorkeza Sotheby’s , este una dintre acele nestemate.

   Cercetătorii Sotheby’s au aflat mai multe despre această piatră Columbiană de 34.4 carate și cu tăietură hexagonală neobișnuită. Povestea ei începe în 1908 când Cartier a creat un colier pentru moștenitoarea excentrică a unui imperiu minier, Evalyn Walsh McLean, cu acest smarald și diamantul de 94.8 carate Steaua Estului. Trei ani mai târziu, Casa pariziană de lux și moșiera acceptă să facă un schimb complex care includea smaraldul și diamantul Speranță, ajungând în instanță, în final smaraldul întorcându-se înapoi în proprietatea lui Cartier.

   Eva Stotesbury, soția unui banker bogat din Philadelphia, a devenit următorul proprietar al smaraldului și persoana după care acesta a fost numit. În 1946, a vândut piatra bijutierului din New York, Harry Winston, care l-a transformat în inel și l-a vândut unei alte colecționare de bijuterii din înalta societate, May Bonfils Stanton din Colorado.

 

Smaraldul Stotesbury e scos la licitatie

 

   Smaraldul, sub forma inelului Harry Winston, s-a aflat într-o colecție privată încă din 1971 de când averea doamnei Stanton a fost vândută prin Galeriile Parke-Bernet din New York.

   Frank Everett, directorul de vânzări al departamentului de bijuterii din cadrul casei de licitații Sotheby’s New York, a declarat că e improbabil ca proveniența colorată a nestematei să fie repetată, având în vedere schimbările din stilul de viață al oamenilor: ”Nimeni nu mai traiește astfel astăzi, nimeni nu mai colecționează bijuterii astfel astăzi”.

   ”Să te gândești cum această bijuterii a putut trece prin mâinile acestor trei femei fabuloase și prin două case de bijuterii legendare, nu aveai cum să inventezi o astfel de poveste,” a conchis domnul Everett.

*Imagine: wwww.nytimes.com

Salvează

Citește mai multe articole

0 comentarii

Comentariu

Toate comentariile sunt verificate înaintea postării

.

Caută în magazinul nostru