Livrare și Retur gratis de la 250lei.

Tu cunoști piatra priețioasă a lunii în care te-ai născut?

Publicat la data de 02 June 2017

Știai că luna în care te-ai născut îți influențează nu doar personalitatea și zodia, ci și bijuteriile pe care ar trebui să le porți?

În moda tradițională, pietrele lunilor de naștere sunt doisprezece pietre semiprețioase care acompaniază câte o lună a anului, fiecare având câte o seminificație și o putere aparte. Se crede că aceste pietre datează de pe vremea Pieptarului lui Aaron care era încrustrat cu doisprezece nestemate care reprezentau triburile din Israel.

Astăzi folosim o lista convențională creată de Institului American de Gemologie în 1912 pentru a ne indentifica piatra lunii.

Așă că data viitoare când cauți un cadoul pentru o persoană specială, poți lua în considerare să îi oferi piatra lunii în care s-a născut pentru că reprezintă un cadoul prețios cu o semnificație personală.

Acum să trecem la treabă și să aflăm ce nestemată îi corespunde fiecărei luni a anului:

 

Ianuarie

Piatra lunii ianuarie este granatul, despre care se crede că ocrotește drumeții în timpul călătoriilor. De asemenea, granatul, de la Granatul Mandarin portocaliu până la Granatul Tsavorite, este considerat un cadou minunat căci simbolizează prietenie și încredere.

 

 

Granat verde

 

Februarie

Nestemata lunii februarie este ametistul, piatra despre care se spune că întărește relațiile și îi dă purtătorului curaj. Grecii antici credeau că piatra proteja purtătorul de intoxicație alcoolică, iar în perioada medievală, doar regalitatea avea voie să o poarte.

 

Martie

Piatra lunii martie este acvamarinul care este un simbol al tinereții, sănătății și a speranței. Se crede că acvamarinul vindecă bolile de inima, ficat și stomac ale celui care bea apa în care nestemata a fost scăldată.

 

Acvamarin

 

Aprilie

Piatra acestei luni este diamantul, despre care se credea că aduce curaj. În ziua de astăzi, diamantul este asociat cu dragostea astfel că reprezintă un cadou perfect pentru o persoană specială.

 

Mai

Piatra lunii mai, smaraldul, este asociat cu fertilitatea, renașterea și dragostea. Smaraldul este cel mai rar nestemat și a fost una dintre pietrele preferate ale Cleopatrei.

 

Smarald

 

Iunie

Lunii iunie îi sunt atribuite două pietre: perla, un simbol al purității, și alexandritul care este extrem de rar și de râvnit pentru că își schimbă culoarea în funcție de lumină.

 

Inel cu perlă

Iulie

Despre piatra lui iulie, rubinul, se crede că protejează purtatorul de rău și reprezintă iubirea, sănătatea și înțelepciunea. Rubinul este considerat a fi regele nestematelor căci este cea mai prețioasă piatră.

 

Cercei cu rubin

 

August

Peridotul, piatra lunii august, simbolizează puterea și forța. August are o a doua piatră, spinelul care se gășește într-o gamă variată de culori și despre care se crede că protejează purtătorul de rău și alină tristețea.

 

Peridot

 

Septembrie

Piatra acestei luni, safirul, protejează de rău și de otrăvire. În Evul Mediu se credea că această nestemată îi proteja pe cei dragi de rău și reprezenta loialitatea și încrederea.

 

Octombrie

Lui octombrie îi sunt atribuite două pietre: opalul, care simbolizează fidelitatea și încrederea, și turmalina, care se găsește într-un curcubeu de nuanțe strălucitoare.

 

Turmalina

 

Noiembrie

Nașterile din luna noiembrie sunt asociate cu două nestemate: citrinul și topazul. Topazul simbolizează dragostea și afecțiunea în timp ce citrinul este considerat o piatră cu puteri tămăduitoare.

 

Topaz și tanzanit

Decembrie

Lui decembrie îi sunt atribuite trei pietre: zirconul, tanzanitul și turcoazul. Fiecare dintre aceste pietre este disponibilă într-o nuanță fascinantă de albastru astfel că sunt perfecte pentru zilele reci și cu zăpadă din decembrie. Turcoazul este considerat a fi un talisman de dragoste.

 

Deci care este piatra lunii tale de naștere?

Citește mai multe articole

0 comentarii

Comentariu

Toate comentariile sunt verificate înaintea postării

.

Caută în magazinul nostru